Over ons

 

Osteopathie Moerdijk bestaat sinds 1996 in Zevenbergen, gemeente Moerdijk. De praktijk is opgestart in de Stationsstraat door Tracey Lear DO, geregistreerd osteopaat en gediplomeerd kinderosteopaat. De praktijk heeft een enorme groei doorgemaakt en in 2008 is verhuisd naar de voormalige huisarts praktijk in de Pinksterbloemstraat waar ze nu met zes osteopaten werkzaam zijn. Patiënten komen niet alleen uit de directe regio,  maar ook voornamelijk uit Etten-leur, Roosendaal, Breda en Hoeven. We hebben met veel huisartsen, verloskundigen en medisch specialisten een goede samenwerking opgebouwd. De osteopaten die in de praktijk werkzaam zijn werken graag in overleg met andere therapeuten en zien hun visie als complementair en niet alternatief. Natuurlijk staat het welzijn van de patiënt voorop. 

 

 team

Technieken

Osteopaten werken met hun handen, maar geen enkele aandoening kent een vaste behandeling. Net zoals verschillende doktoren verschillende medicijnen voor dezelfde ziekte kunnen voorschrijven, zo kunnen ook osteopaten verschillende technieken gebruiken. Zij zullen dit doen aan de hand van hun ervaring, kennis en de individuele behoeften van de patiënt.

overleg
In de osteopathie bestaan verschillende behandelingsmethoden Zo worden onder andere zachte 'release' technieken veelvuldig toegepast, vooral bij de behandeling van zeer jonge of oudere patiënten.

 

Behandelmethode

Aangezien houding, leefstijl, eetgewoontes en stress mede oorzaak van het probleem kunnen zijn, zal de osteopaat hierover advies geven. De osteopaat behandelt de symptomen niet, hij probeert de bewegingsstoornissen en de stoornissen, die de zelfgenezing van het lichaam hinderen, weg te nemen.
boek
Osteopathie is een zachte behandeling en patiënten vinden het over het algemeen aangenaam en ontspannend.

In Nederland is osteopathie niet zo bekend. Toch zijn er hier osteopaten en wordt osteopathie steeds meer erkend en geaccepteerd. In Engeland waar osteopathie al veel langer leeft, is het nu een erkende behandelwijze en bestaat er een goede samenwerking tussen de artsen en osteopaten. De grootste opleiding voor osteopaten in Europa is de British School of osteopathy in Londen. De 4-jarige opleiding heeft een universitaire status.